Nieuws

13 november 2017: FOBID Informatiebijeenkomst Implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming

**Update **21 november: u kunt hier een klein verslag inclusief de twee presentaties vinden.

Op maandagmiddag 13 november organiseren FOBID en de FJC (juridische commissie) in de Koninklijke Bibliotheek een informatiebijeenkomst over de implementatie van de AVG bij bibliotheken. Mirjam Elferink, (advocate en onder andere docente van de cursus Privacy en de Bibliotheek GO opleidingen) en Clementine Bevers (juridisch adviseur Koninklijke Bibliotheek) vertellen u wat de nieuwe wetgeving voor uw bibliotheek betekent. U kunt hen ook al uw brandende vragen stellen.

Het voorlopige programma is als volgt:

  • 13:00-13:10 Ontvangst
  • 13:10-13:15 Openingswoord Charles Noordam, voorzitter FOBID juridische commissie
  • 13:15-14:00 'In 10 stappen naar de AVG' - Clementine Bevers vertelt u welke 10 stappen u moet ondernemen om volgend jaar tegemoet te komen aan de nieuwe verplichtingen van de AVG. Zij vertelt ook hoe de Koninklijke Bibliotheek hiermee omgaat.
  • 14:00-14:45 'De bewerkersovereenkomst' - Mirjam Elferink zoomt in op een van de belangrijkste onderdelen van de AVG die u nodig gaat hebben: de bewerkersovereenkomst. Hoe stelt u deze op en waar moet u aan denken?
  • 14:45-15:00 Gelegenheid tot het stellen van vragen.

Locatie: Koninklijke Bibliotheek, zaal B/C, Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag.

De bijeenkomst is geschikt en open voor alle geïnteresseerde bibliotheekcollega’s, maar met name voor bibliotheekmedewerkers/-management belast met het nemen van beslissingen rondom de implementatie van de nieuwe wetgeving.

Meld u - tot 9 november - aan via fobid@kb.nl, o.v.v. 'Informatiebijeenkomst AVG' en met vermelding van uw naam en uw organisatie. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor de organisatie van deze bijeenkomst.

 

FOBID - Netherlands Library Forum